A Thousand Words (2012)

După ce îşi bate joc de un guru spiritual, Jack McCall (Eddie Murphy), un agent literar egoist şi limbut, se trezeşte, brusc, că viaţa sa depinde in mod magic
de un copac Bodhi ( copacul trezirii sub care s-a iluminat Buddha), care-şi pierdea câte o frunză pentru fiecare cuvânt pe care îl rostea.
După ce află cu stupoare că mai are de rostit doar 1000 de cuvinte înainte de a muri, el trebuie să înveţe să supravieţuiască fără cuvinte ( rostite, scrise sau gândite). Regizorul a mai adaugat la subiectul central intrebarea: “Dacă ai avea doar o mie de cuvinte de spus înainte să mori, cum le-ai folosi?” Răspunsul filmului este sa le foloseşti pentru a te impaca cu tine si cu lumea, pentru a te ierta pe tine si pe ceilalţi (toate celelalte cuvinte şi acţiuni au provocat căderea frunzelor , chiar daca ele erau cuvinte de alinare, incurajare, ajutorare, caritate ). Filmul, regizat de Brian Robbins, spune povestea unui bărbat care trebuie să inchidă vocea minţii pentru a învăţa cum să comunice cu adevărat cu sine şi cu semenii, soţia (Kerry Washington), familia şi cu prietenii.

Posted on June 9, 2013, in Video and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: