Paul Ferrini – Iubire fără condiţii

Paul Ferrini - Iubire fără condiţiiNu eşti responsabil pentru alegerile făcute de alţii şi nici ei nu sunt răspunzători pentru ale tale. Totuşi, puteţi şi trebuie să învăţaţi unii de la alţii, căci ceea ce alegi tu nu este chiar atât de diferit de ceea ce alege semenul tău. Adeseori faceţi aceleaşi greşeli.
Greşelile sunt oportunităţi pentru a învăţa. A-l condamna pe fratele tău pentru faptul că face greşeli înseamnă a pretinde că tu eşti fără de greşeală – ceea ce nu este adevărat. Te-am mai întrebat şi te întreb din nou: care dintre voi va arunca primul piatra?
Îl poţi dezlega pe aproapele tău de judecata pe care eşti gata s-o pronunţi în propria ta minte. A-l dezlega înseamnă a-l iubi, căci aceasta îl aşează acolo unde se află doar iubirea, dincolo de orice fel de judecată. Stăpânirea propriilor tale gânduri este o premisă esenţială pentru propria ta iluminare, fiindcă aici, în gândurile tale, alegi tu să mergi cu mine sau să pleci de lângă mine. Spre deosebire de tine, eu sunt statornic. Nu te voi părăsi. Îţi stau întotdeauna alături, aşteptând să mă recunoşti. Dacă vrei să fii ca mine, trebuie să înveţi să gândeşti ca mine. Iar dacă vrei să înveţi să gândeşti ca mine, trebuie să pui fiecare gând pe care îl gândeşti în mâinile mele. Eu îţi voi spune dacă e de ajutor sau nu.
Gândurile care nu ajută trebuie eliminate. Iată esenţa antrenamentului minţii. Trebuie reţinute numai gândurile care binecuvântează şi ne recheamă la adevăr. Învăţătura mea a fost şi va continua să fie distorsionată, deoarece ea ameninţă fiecare gând care este fals. Şi, ameninţate astfel, gândurile false pun stăpânire pe învăţătură şi caută să o modeleze ca să se potrivească scopurilor lor. Nu durează mult până când cuvintele atribuite mie ajung să fie contrariul celor pe care le-am rostit.

extras din
Paul Ferrini – Iubire fără condiţii

Posted on June 11, 2013, in Recomandari and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: