Stefano Elio D’Anna – Scoala Zeilor

O noua aparitie editoriala la Editura Elena Francisc. Este vorba despre Stefano Elio D’Anna – Scoala Zeilor, un roman initiatic de exceptie.

Putine carti au reusit pana acum sa lase amprente atat de puternice asupra mea. Cartea asta pur si simplu m-a izbit. La inceput am fost uimit, apoi consternat si in final entuziasmat. E o carte cu lipici, nu te poti dezlipi de ea, o citesti pe nerasuflate.

Stefano Elio D'Anna  - Scoala Zeilor

Cartile Editurii Elena Francisc “se adresează unui public îngust, cel al exploratorilor conștiinței, cel al oamenilor aflați în profunde procese de transformare interioară și care au nevoie de referințe asupra acestor procese, venite din partea unor autori care au trecut ei înșiși prin ele. În esență, sunt cărțile unor practicieni.” (extras din Cuvant inainte al editorului la Stefano Elio D’Anna  – Scoala Zeilor).

Am deschis cartea la intamplare si… iata cateva “mostre”.

„Auto-observarea înseamnă auto-corectare. Dacă eşti în stare să te observi pe tine însuţi, corectarea vine de la sine… Auto-observarea înseamnă terapie… o consecinţă firească a detaşării dintre observator şi observat. Auto-observarea deschide calea omului pentru a vedea ce-l ţine legat de problemele eterne ale lumii: prejudecăţi, sentimente de vinovăţie, prejudicii, emoţii negative şi premoniţii ale nenorocirilor… Este un exerciţiu de detaşare, de trezire din transa hipnotică şi deşteptare… La cea mai mică oprire a efectului hipnotic al lumii asupra ta, s-ar nărui toate cele în care crezi şi s-ar destrăma echilibrul aparent şi certitudinile iluzorii ale unei vieţi. Din acest motiv majoritatea oamenilor nu sunt în stare să se auto-observe. Să te detaşezi de panorama lumii, chiar şi pentru o secundă… este un efort prea mare, pentru cei mai mulţi dintre oameni.”

„Pune la lucru observatorul din tine! Auto-observarea va ucide acea îmbulzeală de gânduri şi emoţii negative care ţi-au condus mereu viaţa. Dacă observi ce se petrece în interiorul tău, lucrurile bune vor începe să se întâmple, iar cele rele vor dispărea gradat.”

„Nimeni nu poate face asta de unul singur. Să te întâlneşti cu tine însuţi, cu minciunile tale, să hoinăreşti prin labirintul Fiinţei tale fără o pregătire impecabilă, ar însemna să fii ucis pe loc.”

„Priveşte… e lună plină. De-a lungul vieţii, omul poate vedea cel mult o mie de luni pline, însă este foarte posibil ca ajuns în amurgul vieţii lui să realizeze că n-a avut timp să observe niciuna.”

“Acceptă blamul pentru toate, asumă-ţi responsabilitatea pentru tot ce ţi se întâmplă. Forţa acestei atitudini este comprimată în două vorbe, vechi de când lumea: Mea culpa.”

“Lărgeşte-ţi viziunea până când întreg trupul, fiecare organ, muşchi, fibră şi celulă, până la ultimul atom, este copleşit de lumina visului tău. Când visul este pus în mişcare, totul este posibil. Visarea ta conţine toate principiile şi forţa de întemeiere a împărăţiei cereşti pe pământ. Nu există niciun război mai sfânt ca „învingerea egoului” şi nicio victorie mai măreaţă decât transgresarea propriilor limite. Integritatea înseamnă vindecarea Fiinţei. Ea necesită răsturnarea credinţelor milenare, transfigurarea emoţiilor negative, a gândurilor distructive, atingând  măiestria în stăpânirea şi auto-controlul hranei, somnului şi respiraţiei…”

extras din Stefano Elio D’Anna – Scoala Zeilor, Editura Elena Francisc, 2013

Posted on June 29, 2013, in Editura Elena Francisc and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: