J. Donald Walters (Swami Kriyananda) – Meditatia pentru incepatori – audiobook

Swami Kriyananda (J.Donald Walters)

In memoriam: Swami Kriyananda

Swami Kriyananda, discipol direct al lui Paramhansa Yogananda și unul dintre cei mai importanţi susţinători ai învăţăturilor spirituale din India, s-a stins din viață pe 21 aprilie 2013 în Assisi, Italia, la vârsta de 86 de ani.

Swami Kriyananda (J. Donald Walters) s-a născut în 1926, la Teleajen, România, unde și-a petrecut copilăria și adolescența, părinţii săi fiind americani. În acest ultim an al vietii sale, și-a dorit foarte mult să se reîntoarcă în țara sa de naștere pentru a împărtăși învățăturile spirituale din India, aduse de Paramhansa Yogananda. Și, mai ales, cu doar câteva săptămâni în urmă, și-a exprimat dorința specială de a prezenta publicului românesc avanpremiera filmului Trăind Fericirea, un documentar ce reprezintă o imagine expresivă a vieții și dedicației sale. Când a văzut filmul, Swami a simțit că misiunea lui în această viață s-a încheiat.

sursa: http://kriyanandaromania.ro/

Iata in continuare un fragment din “Meditatia pentru incepatori”

“De ce să medităm?
Gândeşte-te la cât de multe lucruri faci în speranţa că, odată ele îndeplinite, vei avea o stare de relaxare. Îţi spui: Hai să cumpăr maşina aceea sport roşie ori modelul acela compact alb, ori dubiţa aceea mare şi frumoasă pentru întreaga familie. Nu voi avea linişte până nu o voi cumpăra! Sau poate îţi spui: Îmi voi cumpăra casa aceea nouă cu verandă acoperită şi dormitorul matrimonial mare: cu sufrageria aceea liniştită, spaţioasă, ca să nu mai trebuiască să mâncăm întotdeauna în bucătărie cu castraveţii, cu livingul înclinat. Oh, după ce voi avea toate acestea, voi putea, în sfârşit, să mă relaxez! Adeseori, reprezentarea noastră mentală a unui ideal atins este asemenea unei picturi puse în ramă: statică şi niciodată schimbătoare. Este un scop în sine, nu o trecere către noi începuturi şi noi provocări. Chiar şi atunci când ne considerăm scopurile mijloace de a ajunge la alte finalităţi, viziunea viitorului pe care o nutrim ne poartă într-un timp în care relaxarea va deveni, cu adevărat, posibilă.
Pacea este starea firească a sufletului. Uneori, oamenii vorbesc cu o dorinţă fierbinte despre pacea mormântului, chiar dacă îşi imaginează moartea ca o coborâre în inconştient. În mod limpede, chiar pierderea conştiinţei li se pare o alternativă atrăgătoare la luptă neîncetată care este existenţa omului. Cu toate acestea, meditaţia reprezintă o alternativă mult mai atractivă ce înalţă mintea la o stare de pace  supraconştienta care, odată atinsă, poate fi menţinută chiar şi după transformarea psihică bruscă pe care moartea fizică o provoacă.
Pacea nu poate fi găsită niciodată, cu adevărat, în afara noastră. Ceea ce trece drept pace este, pur şi simplu, un moment de linişte temporar în bătălia vieţii. O dată ce ai cumpărat-o, maşina aceea nouă nu va mai reprezenta decât preludiul unor noi căutări şi al unor noi provocări. Casa aceea frumoasă s-a dovedit a fi o invitaţie la noi responsabilităţi, la alte complicaţii şi, poate, la un ataşament mai puternic.
Ceea ce se întâmplă este că, urmărind un lucru după celălalt, permanent în speranţa că, în cele din urmă, totul va fi aşa cum ţi-ai dorit, ajungi să te obişnuieşti să cauţi obiecte, să cauţi tot mai multe mijloace care să te ajute să te relaxezi mai bine. Într-o bună zi, cu siguranţă (îţi spui tu), vei putea să te bucuri pe deplin de viaţă. Ironia este că, tocmai căutând relaxarea, îţi pierzi treptat, capacitatea de a te relaxa câtuşi de puţin. Iar în timpul căutării plăcerilor, îţi pierzi capacitatea de a te bucura, cu adevărat, de ceva.
Însăşi bucuria noastră de a trăi începe cu simpla capacitate de a ne relaxa. Această capacitate este simplă: tocmai acest lucru o face atât de complicată! De la naştere, forţa noastră vitală se scurge către cele cinci simţuri şi, prin ele, în lumea aceasta de o complexitate infinită. Nu este simplu să întorci acest flux acum.
Cu cât cauţi mai mult odihnă făcând ceva, cu atât mai neodihnit devii. Cu cât cauţi mai mult fericirea prin simţuri, cu atât mai puţin fericit eşti, din simplul motiv că plăcerea senzorială ne epuizează capacitatea de a fi fericiţi, nu o hrăneşte.
De ce să aştepţi? De ce să aştepţi pacea şi fericirea să vină la tine într-un târziu? Vor veni la tine măcar după ce vei ieşi la pensie? Greu de crezut! Dacă, după ce te-ai instalat bine în balansoar, te opui tendinţei de a continua să faci diferite lucruri, indiferent cât de neproductive ar fi, este foarte posibil să mori de plictiseală.
Oricine, indiferent cât de ocupat ar fi, trebuie să dedice, în fiecare zi, un timp practicării artei de a face lucrurile într-un mod odihnitor. Nu-ţi vei găsi niciodată pacea până nu vei face din pace o parte a însăşi activităţii. Liniştea trebuie să se regăsească în toate procesele creative.
De aici şi importanta meditaţiei.”

 

Asculta ->>>  J. Donald Walters – Meditatia pentru incepatori.mp3 <<<- Asculta

Download pdf ->>> J. Donald Walters – Meditatia pentru incepatori.pdf <<<- Download pdf

 

Advertisements

Posted on July 4, 2013, in Audio, Audiobooks, Dezvoltare spirituala, E-books and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: