Deepak Chopra – Calea spre iubire

Deepak Chopra - Calea spre iubireCalea spre Iubire este o fuziune remarcabilă între înţelepciunea orientală şi spiritul practic occidental, între cunoaşterea antică şi cercetarea modernă, o convergenţă care a devenit caracteristică lucrărilor lui Deepak Chopra, recunoscute pe plan mondial. Această carte, care are tente lirice şi practice, ne inspiră să găsim noi strategii pentru a înlătura obstacolele în calea spre iubire, pentru a reface sufletul nelimitat al iubirii şi pentru a găsi romantismul care va dura o viaţă întreagă.
Extrăgându-şi esenţa din textele vedice ale Indiei, ca şi din alte tradiţii de mare înţelepciune, doctorul Chopra descrie cele şapte stadii ale iubirii, care încep şi culminează cu extazul. La fiecare stadiu, noi auzim poveşti – cea a Clarei, care se îndrăgosteşte numai de bărbaţi la care nu poate ajunge; povestea lui Frank şi Della, al căror mariaj a devenit, după opt ani, un câmp de bătălie şi neîncredere; povestea lui Gail şi Jarrett, care au ajuns la pensie fără să înţeleagă cum să se adapteze împreună în noua lor viaţă. Pe măsură ce vedem modul în care aceste cupluri îşi depăşesc obstacolele, şi pe măsură ce trecem printr-o serie de exerciţii specifice, înglobăm aceste lecţii în propria noastră experienţă.
Cu toţii ştim că singurul mod de a ne bucura de extazul unei adevărate poveşti de iubire, care să dureze o viaţă, este ca în primul rând să descoperim iubirea în noi înşine, – dar această sarcină s-a dovedit întotdeauna a fi prea dificilă. Cel puţin, până acum. În această carte, veţi găsi un model uluitor, o posibilitate uluitoare de a ajunge la teritoriul încă neexplorat al propriei voastre inimi. La început, Deepak Chopra, care a pornit prin explorarea medicinii trupului şi minţii şi este autor a nenumărate cărţi de succes, ne îndrumă cu o înţelepciune atemporală şi cu exemple din viaţa de zi cu zi, iar apoi ne conduce, pas cu pas, spre calea spre iubire. Şi, odată ce descoperim iubirea din noi, începem să o vedem pretutindeni – în iubiţii noştri, în soţi, soţii, mame, taţi, fraţi, surori, prieteni – până când propriile noastre vieţi devin o acţiune permanentă plină de pasiune, romantism, împlinire şi miraculos.

Fragment din carte

“Pentru a fi autentic, trebuie să fii tot ceea ce eşti, fără a omite nimic. În fiecare exista lumină şi umbră, bun şi rău, iubire şi ura. Jocul acestor categorii opuse este cel care împinge viaţa înainte; fluviul vieţii se exprimă pe sine însuşi prin toate schimbările sale, în timp ce curge de la un capăt opus, la celălalt. Dacă poţi cuprinde, cu adevărat, aceste contradicţii în tine, vei fi autentic – şi, pe măsură ce împăcarea cu tine însuţi creşte până la a nu mai exista nimic de care să te ruşinezi, sau nimic de ascuns, viaţa ta va căpăta generozitatea şi căldura care îl caracterizează pe fiecare mare îndrăgostit.”

Posted on September 4, 2013, in Deepak Chopra and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: