Deepak Chopra – Cele şapte legi spirituale ale succesului

Deepak Chopra -  Cele şapte legi spirituale ale succesuluiO viziune spirituală asupra succesului şi prosperităţii, care presupune trecerea liberă, de la sine, a tot ceea ce este bun în lume către noi. Cartea prezintă secvenţial câteva principii care ne permit să atingem autocontrolul şi cunoaşterea de sine.

Oamenii au considerat dintotdeauna că pentru a atinge succesul este nevoie de eforturi uriaşe, sacrificându-i de multe ori pe cei din jur.
Cartea oferă, în schimb, o viziune spirituală asupra succesului şi prosperităţii, care presupune trecerea liberă, de la sine, a tot ceea ce este bun în lume către noi. “Cele şapte legi spirituale ale succesului” prezintă secvenţial câteva principii care ne permit să atingem autocontrolul şi cunoaşterea de sine. Studiind aceste legi şi aplicând apoi etapele descrise în carte, cresc şansele să manifestăm tot ceea ce dorim, să obţinem prosperitatea, banii şi bunăstarea de care avem nevoie.
În plus, viaţa va fi mai frumoasă şi mai plăcută din toate punctele de vedere, deoarece aceste legi sunt totodată şi legile vieţii, cele care fac ca viaţa să merite să fie trăită.

Fragment din carte

Orice relaţie implică actul de a dărui şi de a primi. Dăruirea atrage după sine primirea, la fel cum primirea atrage după sine dăruirea. Ceea ce merge în sus va trebui să coboare la un moment dat, la fel cum ceea ce pleacă de la noi va trebui să se întoarcă mai devreme sau mai târziu. De fapt, primirea nu este diferită de dăruire, căci dăruirea şi primirea sunt cele două feţe ale aceleiaşi monede: fluxul energiei universale. Dacă veţi bloca acest flux (în orice direcţie), nu veţi face altceva decât să vă opuneţi inteligenţei naturii.
Orice sămânţă conţine în ea promisiunea a o suta de păduri. Pentru aceasta trebuie ca ea să nu fie însă depozitată într-un sac. Este necesar ca inteligenţa ei să fie dăruită solului fertil. Prin acest act de dăruire, energia ei invizibilă începe să curgă către manifestarea în planul material.
Cu cât veţi dărui mai mult, cu atât veţi primi mai mult, căci bogăţia universului va continua să circule astfel prin viaţa dumneavoastră. De fapt, tot ceea ce este cu adevărat valoros în viaţa nu face altceva decât să se multiplice continuu atunci când este dăruit. Dacă ceva nu se multiplică prin dăruire, atunci nu merită să fie dăruit, nici primit. Dacă simţiţi că aţi pierdut ceva prin actul dăruirii, atunci darul nu a fost sincer, şi deci nu va provoca o creştere. Dacă dăruiţi ceva împotriva dorinţei dumneavoastră reale, actul dumneavoastră va fi golit de energie.
Altfel spus, intenţia care se ascunde în spatele dăruirii şi primirii are o importanţă vitală. Intenţia ar trebui să fie întotdeauna aceea de a da naştere la fericire, deopotrivă pentru cel care dăruieşte şi pentru cel care primeşte, căci fericirea este sursa vieţii, şi de aceea ea generează creştere. Ceea ce se întoarce înapoi este direct proporţional cu intenţia necondiţionată de a dărui din inimă. De aceea, actul dăruirii trebuie să fie plin de bucurie, iar starea dumneavoastră mentală ar trebui să fie una de continuă fericire odată cu fiecare act de dăruire. În acest fel, energia care stă la baza dăruirii se va amplifica de un număr mare de ori.

Posted on September 4, 2013, in Deepak Chopra and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: