[carte] Ervin Laszlo, Stanislav Grof, Peter Russell – Revoluţia conştiinţei

Stanislav Grof - Revolutia constiinteiRevoluţia conştiinţei este o discuţie extraordinară între trei dintre cele mai frumoase minţi ale timpului nostru, spirituală în ceea ce priveşte schimbul de idei, tolerantă în modul de abordare, strălucitoare în intenţia de a ne trezi conştiinţa.
Stanislav Grof este unul dintre psihologii de frunte ai timpului nostru şi al tuturor timpurilor, care cu siguranţă va fi recunoscut astfel de către istorie. Numeroasele sale cărţi sunt deja legendare, de la Tărâmurile subconştientului uman la Dincolo de creier şi la Jocul cosmic. Toţi prietenii şi colegii îşi arată profundul respect pentru meritele sale şi îl înconjoară cu o afecţiune autentică. Este un adevărat pionier în domeniul explorării moderne a tărâmurilor vaste şi aparent nelimitate ale conştiinţei, iar descrierile pe care le face acestui peisaj extraordinar îl iluminează cu o acurateţe şi o pasiune de neegalat.

Peter Russell este un teoretician strălucit care aduce o creativitate uimitoare fiecărui subiect pe care îl abordează, în cărţi precum Pământul care se trezeşte, Creierul global şi Gaura albă în timp, Peter se axează iar şi iar pe ceea ce pare a fi problema crucială pentru mileniul următor: în ce mod vor afecta schimbările conştiinţei schimbările din lume în general? Dacă vrem să intrăm într-un viitor mai potrivit, ce schimbări putem face acum pentru a determina schimbarea pozitivă? E oare prea târziu? Ce facem atunci? Peter abordează aceste probleme nu numai intelectual, ci şi cu o sensibilitate care se relevă în fiecare pagină pe care o scrie.

Ervin Laszlo poate fi numit un geniu al sistemelor de gândire. In cărţi mult prea numeroase pentru a putea fi enumerate, Ervin Laszlo, probabil mai mult ca oricine, a afirmat un fapt foarte adevărat, dar deconcertant: trăim într-un univers în care suntem legaţi fără speranţă unul de celălalt, conectaţi în mod miraculos la toate elementele realităţii. Opera sa, care se întinde pe patru decenii, a fost o chemare clară şi consecventă la recunoaşterea sistemului de interconexiuni care există în natură şi în societate, sistem care conţine lumea noastră, viaţa noastră, speranţele şi visele noastre. Ridicându-se la o perspectivă globală, a ajutat nenumăraţi indivizi să scape de limitele şi dezamăgirea care bântuie lumea modernă de cel
puţin trei secole încoace. La sugestia lui Uwe Morawetz de la Universitatea de Pace Internaţională de la Berlin, el este cel
care a strâns toate aceste discuţii într-o carte.

Download

Posted on September 19, 2013, in Editura Elena Francisc and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: