Blog Archives

You are not your body!

you are not your body

Zen masters

Zen masters

foto, cromoterapie

Count your rainbows

Count your rainbows

The distance between your dreams and reality is called action.

The distance between your dreams and reality is called action.

David R Hawkins – Putere versus Forta

David R Hawkins - Putere versus Forta

Poate omul să se ridice deasupra condiţiei sale iniţiale? De ce nu? Tot ceea ce trebuie să facă este să-şi crească optimismul şi se va ridica fără efort la o stare superioară. Forţa nu poate realiza acest lucru; puterea nu numai că poate, dar o şi face frecvent.
Omul crede că trăieşte în virtutea forţelor pe care le poate controla, dar de fapt el este guvernat din surse nedezvăluite de o putere asupra căreia nu are nici un control. Deoarece puterea este lipsită de efort, ea se desfăşoară într-un fel nevăzut şi neaşteptat. Forţa este experimentată prin simţuri; puterea poate fi cunoscută numai prin conştientă interioară. Omul este imobilizat în condiţia sa prezentă de alinierea cu modelele energetice de atracţie enorm de puternice pe care le pune în mişcare în mod inconştient. Clipa de clipă, el este suspendat în această stare a evoluţiei, reţinut de energiile forţei, impulsionat de energiile puterii.
Individul este asemenea unei plute în marea conştiinţei – el nu ştie unde anume se află, de unde vine sau încotro se îndreaptă şi nu ştie nici de ce. Omul rătăceşte în nesfârşita sa ghicitoare, punând aceleaşi întrebări, secol de secol şi, în lipsa unui salt semnificativ al conştiinţei, va continua astfel. Un semn al unei expansiuni neaşteptate a contextului şi înţelegerii constă în experienţa interioară a uşurării, bucuriei şi veneraţiei. Toţi cei ce au privilegiul unor asemenea experienţe încearcă după aceea sentimentul că universul le-a acordat un dar de preţ. Informaţiile sunt acumulate greu, dar adevărul se dezvăluie fără efort. Să sperăm că prin lectura cărţii de faţă cititorul va putea înţelege şi pregăti apoi condiţiile unei asemenea revelaţii personale. Realizarea acestui lucru reprezintă aventura supremă.

extras din
David R Hawkins – Putere versus Forta
editat de Editura Cartea Daath
http://www.edituracarteadaath.ro/colectii.php?id=6

Jiddu Krishnamurti – Jurnal

Jiddu Krishnamurti - Jurnal

“Am scris acest Jurnal ca un fel de note de calatorie […] dar nu l-am scris pentru a fi publicat. Descriu ceea ce am numit procesul – senzatia mea de a fi in afara lumii obisnuite, de a fi complet in pace si eliberat de conflict. Aceasta se intampla numai din cand in cand si evident este imposibil de descris cuiva care nu a experimentat niciodata aceste lucruri. Dar am incercat sa pun in cuvinte durerea reala si senzatia care insotesc constiinta elevata. Nu am intentionat sa ii ofer o nota romantica: daca duci un anumit tip de viata disciplinata, linistita, emani o anumita energie – acesta este un lucru dovedit stiintific – si aceasta influenteaza partea non-mecanica a creierului tau, astfel incat patrunzi intr-o noua dimensiune. Organismul fizic nu este capabil sa o atinga si de aici rezulta durerea. Nu sugerez ca fiecare ar trebui sa ajunga la aceasta stare, dar ar putea fi interesant pentru anumite persoane care mi-au urmarit gandurile si ideile sa cunoasca ce se intampla la un nivel mai personal.”

J. Krishnamurti (interviu in The Guardian)

*

“Jurnalul lui Krishnamurti este o comoara spirituala. Cuvintele lui ne ofera o deschidere catre spiritul intim al unei prezente cu adevarat remarcabile, poetica, plina de gratie, vasta precum cerul si minunat de inteleapta.”

Despre importanta de sine

În “Arta de a visa”, Don Juan îi spune lui Carlos Castaneda: „… cea mai mare parte a energiei noastre se pierde în cultivarea importanţei de sine… Dacă am fi capabili să reducem o parte din această importanţă de sine, s-ar putea petrece două lucruri extraordinare. Pe de o parte, noi ne-am elibera energia de blocajul generat de ideea iluzorie a propriei noastre măreţii; pe de altă parte, am beneficia de suficientă energie pentru a… putea surprinde o parte din adevărata măreţie a universului”.

%d bloggers like this: