Blog Archives

Karunesh – Ancient secrets

The Mountain

The Mountain from TSO Photography on Vimeo.

The Quantum Activist – video RO

The Quantum Activist ne spune povestea unui om care ne provoacă să regândim noţiunile fundamentale ce stau la baza existenţei noastre şi a realităţii, cu o forţă şi o hotărâre demnă de sacrificiul unui alt mistic celebru, Erwin Schrödinger, care a refuzat să se ascundă în spatele cortinei materialiste, îmbrăţişând integral spiritualitatea revelată de fizica cuantică.

A Thousand Words (2012)

După ce îşi bate joc de un guru spiritual, Jack McCall (Eddie Murphy), un agent literar egoist şi limbut, se trezeşte, brusc, că viaţa sa depinde in mod magic
de un copac Bodhi ( copacul trezirii sub care s-a iluminat Buddha), care-şi pierdea câte o frunză pentru fiecare cuvânt pe care îl rostea.
După ce află cu stupoare că mai are de rostit doar 1000 de cuvinte înainte de a muri, el trebuie să înveţe să supravieţuiască fără cuvinte ( rostite, scrise sau gândite). Regizorul a mai adaugat la subiectul central intrebarea: “Dacă ai avea doar o mie de cuvinte de spus înainte să mori, cum le-ai folosi?” Răspunsul filmului este sa le foloseşti pentru a te impaca cu tine si cu lumea, pentru a te ierta pe tine si pe ceilalţi (toate celelalte cuvinte şi acţiuni au provocat căderea frunzelor , chiar daca ele erau cuvinte de alinare, incurajare, ajutorare, caritate ). Filmul, regizat de Brian Robbins, spune povestea unui bărbat care trebuie să inchidă vocea minţii pentru a învăţa cum să comunice cu adevărat cu sine şi cu semenii, soţia (Kerry Washington), familia şi cu prietenii.

%d bloggers like this: