David R. Hawkins – biografie

David R. Hawkins biografie

3 iunie 1927 – 19 septembrie 2012

Dr. Hawkins a fost recunoscut ca un medic, scriitor, lector, şi cercetător al conştiinţei.

În al doilea război mondial a fost combatant în Marina SUA.

După război, a absolvit Colegiul Medical din Wisconsin, în 1953. Următorii 25 de ani, i-a trăit în New York, unde activitatea sa de pionierat ca psihiatru a condus la progrese clinice majore, mai ales în tratamentul schizofreniei şi alcoolismului. Rezultatele cercetărilor sale au fost publicate pe scară largă în reviste medicale, ştiinţifice, şi psihanalitice.

A fost Director Medical al Centrului de Sănătate Mintală Nord Nassau (1956-1980) şi director de cercetare la Spitalul Brunswick (1968-1979) din Long Island. Dr. Hawkins, de asemenea, a fost consilier de psihiatrie la catolici, protestanţi, şi mănăstiri budiste.

În 1973, a fost co-autor, alături de chimistul Linus Pauling, laureat cu premiului Nobel, al lucrării “Psihiatrie Orthomoleculara”, lucrare ce a marcat unui nou domeniu în psihiatrie.

Dr. Hawkins a petrecut ultimele trei decenii din viaţă în Arizona, munca sa fiind dedicată corelării domeniilor aparent separate, ştiinţa şi spiritualitatea. În 1983, a înfiinţat “Institutul de Cercetare Spirituală”, o organizaţie non-profit dedicată cercetarii conştiinţei.

În anii 1990, a fost lucrat la “Mingus Mountain Estate Rezidenţial”, un centru de tratament pentru fete adolescente din Prescott Valley, şi a fost psihiatru consultant pentru mai multe case de recuperare din Arizona.

În 1995, la vârsta de 68 de ani, a primit titlul de doctor în Sănătate şi Servicii Umane.

În acelaşi an a publicat cartea sa, “Power vs Force” (Putere versus Forţă), care ulterior s-a tradus în 25 de limbi, cu peste un milion de exemplare vândute, o carte apreciată de personalităţi notabile cum ar fi Maica Tereza şi Sam Walton. Cartea, având subtitlul “Hartă a conştiinţei”, este acum folosită de către profesionişti din domeniul sănătăţii, profesori universitari, oficiali guvernamentali, şi directori de afaceri din întreaga lume. Următoarele cărţi au fost:

Din 1998-2011, Dr. Hawkins a călătorit mult ca lector, de-a lungul Statelor Unite şi în străinătate, vorbind publicului cu privire la ştiinţa conştiinţei şi realitatea stărilor spirituale înalte. Prelegerea sa finală, “Love”, a avut loc în luna septembrie a anului 2011, la care au participat 1700 de oameni din întreaga lume.

Dr. Hawkins a fost activ până la capăt. Chiar înainte de moartea sa, el a finalizat o serie dialoguri înregistrate video, şi a terminat cea de-a 12-a carte a sa, “Letting Go: The Pathway of Surrender”.

Recunoaşterea internaţională a contribuţiilor ştiinţifice şi umanitare ale Dr. Hawkins s-a concretizat prin mai multe premii, cum ar fi: Premiul “Huxley” pentru “contribuţia inestimabilă la uşurarea suferinţei umane,” “Physicians Recognition Award”, premiu acordat de către Asociaţia Medicală Americană, “50-Year Distinguished Life Fellow”, premiu acordat de către Asociaţia Americană de Psihiatrie, “Orthomolecular Medicine Hall of Fame”, “Who’s Who în the World”, şi o nominalizare la prestigiosul premiu “Templeton”, ca apreciere a progresului în ştiinţă şi religie. În semn de recunoaştere a contribuţiei sale la umanitate, Dr. Hawkins a fost înnobilat în 1996 de către “Sovereign Order of the Hospitallers of St. John of Jerusalem”, de către autoritatea Prioriei Regelui Valdemar cel Mare. În 2000, i-a fost acordat titlul de, “Tae Ryoung Sun Kak Tosa” (Profesor de Iluminare), în Seul, Coreea.

De-a lungul vieţii, Dr. Hawkins a participat la o gamă largă de eforturile civice şi profesionale, de multe ori în roluri de conducere. Ca medic, el a co-fondat şi a servit în calitate de consilier medical pentru multe organizaţii: “Schizophrenia Foundations of New York and Long Island”, ” Attitudinal Healing Center of Long Island”, “New York Association of Holistic Health Centers”, şi “Academy of Orthomolecular Psychiatry”. A fost co-director al “Masters Gallery of Fine Arts”. Născut cu un IQ extrem de mare, a devenit membru al Mensa Internaţional în 1963.

Ca tânăr doctor, a fost atras de budism şi s-a alăturat primului Institut Zen din SUA.

La momentul morţii sale, era membru al “St. Andrews Episcopal Church” de mulţi ani.

A fost primul preşedinte al “Country and Western Dance Club of Sedona”, un membru al VFW, American Legion, şi Sedona Elks Lodge.

A fost arcaş, dulgher, fierar, muzician (cimpoier, violonist, pianist), şi iubitor de animale.

Pe plan internaţional, Dr. Hawkins a fost fondatorul “Devotional Nonduality” (2003), o cale spirituală care aplică adevărurile de bază ale marilor tradiţii spirituale ale lumii: bunătatea şi compasiunea pentru viaţă, iubirea necondiţionată, smerenia, întrebări despre natura existenţei, predarea, şi auto-realizarea.

Din 2002, “Hawkins Study Groups” au apărut autonom în multe oraşe din întreaga lume, de la Los Angeles la Seul, de la Cape Town la Melbourne; grupurile studiază şi practică principiile de cărţile sale, cum ar fi: “Am schimbat lumea nu prin ceea ce spunem sau facem, ci ca o consecinţă a ceea ce am devenit”.

Sir David Ramon Hawkins, MD, Ph.D., cu dragoste numit “Doc”, a murit în pace, acasă în Sedona, Arizona, pe 19 septembrie 2012, la vârsta de 85 de ani. Se născuse pe 3 iunie 1927, în Milwaukee, Wisconsin.

(sursa: Veritas Publishing)

Vezi şi:

David R. Hawkins books David R. Hawkins conferinte

Leave a comment